← terug naar overzicht

Vacature - Senior Sales Manager Food Retail (lid MT)


Senior Sales Manager Food Retail (lid MT)

Delicia, werelds grootste producent van chocolade hagelslag en chocolade snacks, in Tilburg zoekt een doortastende Sales Manager. Heb jij sales management ervaring binnen de (food) productie en ben je gewend te werken met de grootste retailers van Nederland? Dan is de grootste chocolade hagelslag fabriek van Zuid-Nederland op zoek naar jou!


Delicia (www.delicia.nl) is een eigenwijs, vooruitstrevend bedrijf in chocoladedecoraties en -snacks, waar 160 medewerkers werkzaam zijn. Wij hebben een open en professionele bedrijfscultuur waarin medewerkers gestimuleerd worden zich te ontwikkelen en hun talenten optimaal te benutten.


Met bijna 80 jaar ervaring kan Delicia zich met recht specialist noemen op het gebied van chocoladeproducten. Niet alleen voor wat betreft hagelslag, het typisch Nederlandse broodbeleg, maar ook van chocoladevlokken en -pajetten, cacaofantasie, gekleurde hagel, crispies en heerlijke gechocolateerde producten. Delicia verkoopt jaarlijks meer dan vijfentwintig miljoen kilogram chocoladeproducten die binnen heel Europa worden vermarkt. Onze belangrijkste afzetkanalen zijn supermarkten en industriële klanten (ijs-, zuivel-, ontbijtgranen- en bakkerij-industrie). Wij beschouwen onze klanten als echte partners waarmee we een langdurige relatie aangaan. 


Dat dit gewaardeerd wordt heeft zich begin 2018 geuit in de winst van de Industributie Award voor het beste private label bedrijf van heel Nederland!

Wij zijn een enthousiast en bovenal ambitieus bedrijf. Openheid, flexibiliteit, slagvaardigheid en gedrevenheid maken Delicia tot ’s werelds grootste producent in chocoladedecoratie- en versieringen. Door de constante focus op innovatie en kwaliteit zijn we ervan overtuigd dat we onze positie de komende jaren verder uit gaan bouwen.


Delicia, Make Life Delicious!


De functie

Als Salesmanager ben je met een team van 9 collega’s commercieel eindverantwoordelijk voor het verder ontwikkelen en uitbouwen van onze business richting retailers en industriële klanten. Het team bestaat uit ervaren retail- en industriële accountmanagers, met gedegen kennis over onze producten en de markt. De sales manager is de coach en activator van dit team en eindverantwoordelijk voor de commerciële resultaten en successen. 


Dit doe je door hands-on mee te draaien binnen de sales, we zoeken voor deze rol dan ook naar een senior Teamlead die zelf laat zien hoe het moet. Daarnaast voer je krachtige analyses op verkoop cijfers, markt informatie, sales en innovatie funnel. Deze analyses vormen voor jou de basis, om de zaken efficiënt en doelgericht aan te pakken. Hierbij neem je zowel de klant als de interne afdelingen mee. Met als resultaat een daadkrachtige sales strategie, ondersteund met een doordacht marketing plan. 


Primair ben jij samen met je team degene die streeft naar het onderhouden van een langdurige en winstgevende relatie met (potentiële) afnemers. Dit doe je door het meedenken, het inleven in, het fungeren als klankbord voor en het vertegenwoordigen van de klant binnen de eigen organisatie. Om dit te realiseren werk je intensief samen met de klant en worden (zeer) regelmatig bezoeken gebracht bij de klant. Je identificeert markt kansen en productmarktcombinaties en stelt de businesscase op ter ondersteuning van npd-trajecten en investeringen. 


Je bent verantwoordelijk voor alle communicatie met en richting de klant. Zijn er problemen in de productie, de supply chain, het debiteuren beheer of anderszins dan is de commerciële afdeling verantwoordelijk voor juiste en tijdige communicatie. 


Onze Sales Manager is zelf ook verantwoordelijk voor het key-accountmanagement van onze grootste relaties. 


Functie eisen

Wij zoeken iemand die functioneert op academisch niveau en ook hands-on kan en wil werken. Kandidaten hebben minimaal een HBO opleiding afgerond, aangevuld met relevante opleidingen en cursussen. Analytische vaardigheden en het snel doorgronden van de business cases zijn cruciaal om als Salesmanager succesvol te zijn. Uiteraard ben je commercieel gedreven en in staat de deal te closen. 


Wij werken met alle grote retailers en levensmiddelenproducenten en wij vragen dan ook minimaal 10 jaar commerciële ervaring in onze wereld. Bij de klant spreek je met category managers, inkopers op directie niveau; het is van belang dat je je comfortabel voelt op deze niveaus. 


Als mens ben je doel- en resultaatgericht, empathisch, authentiek en goed benaderbaar. Je werkt planmatig. Tevens ben je geïnteresseerd in anderen en beschik je over ontwapenende humor. Je bent ondernemend, energiek en je hebt een grote drive die aanstekelijk werkt op anderen.


Onze ideale kandidaat heeft 10 jaar sales en category management ervaring in de food/FMCG branche plus leidinggevende ervaring en is op zoek naar een vervolgstap. 


Wat bieden we?

Een baan in één van de leukste productieomgevingen van Brabant! Een management rol waarbij je de vrijheid hebt je commerciële ideeën tot uitvoering te brengen. Aangevuld met een aantrekkelijke bonus regeling en aanvullende relevante emolumenten. Delicia kent een zeer open cultuur waarbij iedereen elkaar aanpreekt op elkaars verantwoordelijkheden.  

Een presentatie van een commerciële businesscase en een assessment zullen onderdeel uitmaken van de procedure.


Info en reageren

Meer weten of reageren? Primatch ondersteunt Delicia bij de werving en selectie van de procedure. Voor vragen kan je contact opnemen met Jeroen Bergen (SR HR Consultant) op 06 54 737 585 of 088 5 325 111.


Zo enthousiast dat je meteen wilt reageren? Solliciteer dan via de sollicitatiebutton. Wij zien jouw reactie graag tegemoet. 

Tags: commercieel managerkey accountmanagersales & marketing managersales directeursalesmanager

SolliciterenSolliciteren met LinkedIn